Zöld és szemétmentes Sopront akarnak a fiatalok

És tesznek is érte. A Zöld Sopronért Társaság április 10-én a Nemeskúti út egy szakaszán gyűjti össze a szemetet.

Három hete alakult meg diákokból és helyi fiatalokból a Zöld Sopronért Társaság, ami egy szebb, zöldebb, tisztább Sopront álmodott magának. S, hogy az álomból valóság legyen közösen tesznek is érte, és megmozdulásaikra várják a csatlakozni vágyókat is.

- Kónya Máté barátom volt az ötletgazda és a társaság alapítója. Kutyasétáltatás közben találkozott egyre több és több szeméttel a zöldterületeken. Először megpróbálkozott azzal, hogy egyedül összeszedi, de hamar belátta, ez meghaladja az erejét. A társaság először barátokból állt, de napról napra többen vagyunk és azt reméljük, a számunk előbb-utóbb meghaladja a szemetelőkét - mondta el a társaság alakulásának történetét Szittyai Gergő alelnök.

Az ember nyoma mindenütt. Ezt a területet is szeretnék megtisztítani a fiatalok.
Zöld Sopronért Társaság
A járványhelyzet nem kedvez a közösségi akcióknak, de a szabadban, nagy területen szétszóródva biztonságosan is lehet szemetet szedni. Ezt tervezi a társaság április 10-én a Nemeskúti út mentén, a Feketevátosi utca végén lévő zöldterületen. Csatlakozni lehet a kezdeményezéshez a közösségi megosztón, az első közös akción pedig a helyszínen. A szervezők azt kérik, hogy kesztyűt mindenki vigyen magával, s aki teheti hozzon zsákot és metszőollót is. Hogy ne csak beszéljünk a zöldebb Sopronról, hanem tegyünk is érte!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek