A nehéz helyzetben sem feledkezik meg a jótékonyságról a Lady Lions

Az autizmus világnapja alkalmából figyelemfelkeltő akciót tartott nagypénteken este a Sopron Lady Lions Club. A jótékony soproni hölgyek a rászoruló gyerekek ünnepét is szebbé tették ajándékba vitt finomságokkal.

A soproni Doborjáni-iskola bentlakó diákjait rendszeresen segíti a Sopron Lady Lions Club; nőnapkor például a lányok kaptak női kincseket rejtő táskákat, higiéniai cikkeket. Akkor azt ígérték a jótékony szervezet tagjai, hogy húsvétkor a fiúkat támogatják, s nem is feledték adott szavukat.

- A klub tagjai adták össze az ünnepi finomságokat, elsősorban persze az ilyenkor szokásos csokinyuszikat, -tojásokat, cukorkákat. Több kilónyit vittük ki az intézetbe - mondta el az enyugatnak dr. Halmos Mária, a Lady Lions területi képviselője.

De nem csak a Doborjániban jártak a jótékonykodó lányok és asszonyok. A soproni Családok Átmeneti Otthonát is felkeresték, ahová ugyancsak húsvéti finomságokat vittek, s a Gino cukrászda jóvoltából még friss süteményeket is.

Nagypéntek estéjén pedig az autizmus világnapja alkalmából a soproni SYN-KÓPÉK Alapítvány képviselőivel együtt engedték az égnek a kék lufikat az oroszlános hölgyek. Az akció célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a sajátos nevelési igényű gyermekekre, beilleszkedésük és elfogadásuk fontosságára. Az alapítvány számára támogatást is gyűjtött a Lady Lions és süteményt is vittek a kis kópéknak és segítőiknek.

Az autizmus világnapján a kék fénybe tündöklő Tűztorony előtt engedte fel dr. Halmos Mária a gyerekekkel a kék lufikat.
Enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek