Fejlesztik az iskolát Harkán

Mintegy 1,35 milliárd forintból korszerűsítik és bővítik az iskolát, mely egy új tornacsarnokot is kapni fog.

A harkai Pantzer Gertrud Általános Iskola egy friss kormányhatározat szerint nemsokára teljesen megújulhat, emellett egy új tornacsarnok megépítésére is lehetőség nyílik, erről Barcza Attila, a Soproni járás országgyűlési képviselője posztolt közösségi oldalán.

Sopron agglomerációs területén, egy dinamikusan növekvő lakosságszámú településen épül fel egy gyakorlatilag új iskola, amelynek kedvezményezettjei elsősorban az ott élő családok, a gyerekek, illetve az intézményben dolgozó pedagógusok, munkatársak lesznek. A Sopronmédia cikke szerint az iskola egy modern, 450 m2-es tornacsarnokkal és hozzá kapcsolódó kiszolgálóegységekkel bővül, a jelenlegi épületen pedig teljes felújítást végeznek megfelelő hőszigeteléssel és biztonsági elemekkel.

Az új épületkomplexum Harkán
Barcza Attila Facebook oldala

Az épületegyüttes a jövőben a jelenlegi 160 tanuló befogadásához képest 240 gyermek számára biztosít modern oktatási környezetet. Új étkező kialakítása mellett teljesen átalakulnak a tantermek, a padlótól a tetőig megújul az épület, ennek részeként új nyílászárókat, épületgépészeti elemeket, és burkolatokat fog kapni valamennyi helység. A projekt összköltsége 1,35 milliárd forint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek