154-gyel előzte a rendőrautót a BMW-s, a feleségére akarta kenni

A 84-es főúton száguldozott a férfi, ráadásul lejárt a kocsi műszakija és végül balesetet is okozott.

A Sárvári Járási Ügyészség szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rávette a feleségét, hogy mondja azt a rendőröknek, hogy ő vezette az autót 2020. májusában Borgáta közelében.

A vádirat szerint a vádlott megelőzte a mozgó sebességellenőrzést végző rendőrségi gépkocsit a lejárt műszaki  érvényességű autójával, a megengedett 90 km/h helyett 154 km/h sebességgel.

TM/Nyugat.hu

A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával megállásra szólították fel a vádlottat, aki azonban tovább gyorsította a gépkocsit, majd egy kanyarban összeütközött a szemből jövő járművel.

TM/Nyugat.hu

A vádlott és a felesége is úgy nyilatkoztak a helyszínen, majd a szabálysértési eljárásban is, hogy a gépkocsit a feleség vezette.

TM/Nyugat.hu

A szabálysértési eljárásban beszerzett további bizonyítékok alapján azonban megállapítást nyert, hogy a vádlott volt az, aki a járművet vezette, így hamisan vádolta a feleségét több szabálysértés elkövetésével.

A Sárvári Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek