Látogatóközpontot kapott a Fertő-táj

A legjobb helyen, Fertőszéplakon, az ősi Széchényi-kastélyban alakított ki hiánypótló látogatóközpontot a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület. Ez a Peisonia.

A Peisonia Világörökség Látogatóközpont ünnepélyes átadásán mindenki ott volt, aki számít: politikusok, marketinges és turisztikai szakemberek, intézmény- és településvezetők. Ahogy a házigazda Ivanics Ferenc - a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület elnöke - a fertőszéplaki polgármester, Kóbor Attila beszédét összefoglalva találóan fogalmazott: ez egy szép nap Széplakon. A nap valóban szikrázóan sütött, a gyönyörűen felújított Széchényi-kastély hófehér falai vakítóan verték vissza a fényt, a sötét zakós férfiak lopva törölgették a homlokukat. De nem ez a lényeg...

A Peisonia Világörökség Látogatóközpont a fertőszéplaki Széchényi-kastélyban kapott helyet.
Enyugat.hu

A lényeg az, hogy a világörökségi címet viselő táj végre kapott egy olyan látogatóközpontot, ahová belépve egyetlen teremben átlátható módon és mennyiségben kap a látogató információkat a Fertő-tájról. Arról a földrajzi egységről, ami látni- és szeretnivalókban oly gazdag, hogy hetekig is bolyonghatna benne az ember, akkor sem ismerhetné meg és ismerhetné ki. Az egykori kastély, azután hosszú ideig magtárként szolgáló épület nagytermében az okosan elhelyezett tudnivalók nem nyomják agyon az embert, éppen annyit adnak, hogy el lehessen dönteni: milyen sorrendben és milyen prioritásokkal érdemes innen továbbindulni. Hiszen valaki a történelmi emlékeket részesíti előnyben, más az érintetlen természetet keresi, ki a folklórt, más a gasztronómiai különlegességeket akarja megismerni. A Peisonia abban segíti majd - természetesen avatott szakemberek segítségével is -, hogy a Fertő-táj minden érdeklődőnek azt adhassa, ami igazán neki való. A gazdag kínálat így fog célba érni.

Érdemes ide betérni, hogy az itt kapott tudással valóban azt adhassa a táj, ami a látogatót a leginkább érdekli.
Enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek