A bringások is szenvednek az Ágfalvi út felújítása miatt

Javában zajlik az Ágfalvi út felújítása Sopronban. Mintegy másfél kilométer hosszan cserélik a burkolatot, raknak le új szegélyköveket, és a csapadékvíz elvezetését is korszerűsítik. A forgalmas gyűjtőút felújítása mintegy 500 millió forintba kerül, és már úgy zajlik, hogy a jövőben az épülő északnyugati elkerülőút forgalmának levezetésére is alkalmas legyen.

Az úttal párhuzamosan gyalog- és kerékpárút is halad, amit most az út felújításával párhuzamosan több helyen feltúrtak, átvágtak. A kerékpárosokat ugyanakkor se terelőút, se figyelemfelhívó tábla nem figyelmezteti arra, hogy itt veszély várható. Márpedig a forgalmas gyalog- és kerékpárúton jelenleg kifejezetten balesetveszélyes akadályok vannak, több helyen (kerékpár kerekéhez képest) mély kráter van az út közepén, egy helyen pedig földkupacot is láthatunk, építési kordonnal elválasztva.

Valahogy úgy gondolná az ember, hogy az Eurovelo 13 nemzetközi kerékpáros útvonalon ennél jobban gondolnak a kerékpárosokra, de úgy tűnik, ez tévedés. A problémához pedig az is hozzátartozik, hogy a sajtóban megjelent hírek egyikében sem lehet a gyalog- és kerékpárút felújításáról olvasni, ami szomorú lenne, tekintve hogy eddig sem volt kifejezetten jó állapotú, most viszont tényleg csak mountain bike-kal nevezhető járhatónak a szakasz.

Érdemes lenne egyébként a jövőben a teljes, Ágfalvi úttal párhuzamosan futó gyalog- és kerékpárutat osztatlanként jelölni, ezen a szakaszon ugyanis az osztott verzió szerkesztőnk szerint nem a legelőnyösebb megoldás.

Keszei László
Keszei László
Keszei László
Keszei László
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek