A gyerekes szülők visszakapják a teljes adót, amit befizetnek az idén a költségvetésbe

„Ilyen még soha senki nem csinált” – mondta Orbán Viktor.

Mivel a gyerekeket nevelő családokat megviselte az elmúlt 16 hónap, felélték tartalékaikat, és az országnak feltehetően meglesznek az anyagi lehetőségei, így Orbán Viktor azt javasolja a kormánynak, hogy gyermekeket nevelő szülők 2022 elején kapják vissza azt az adót, amit befizetnek idén a költségvetésbe - hangzott el egy mai gazdasági konferencián.

Lesz egy felső határ, valahol az átlagjövedelem körül, és ami az alatt van szja, azt a családok egy az egyben visszakapják.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Világgazdaság üzleti napilap Magyarország újraindításáról szervezett konferenciáján a Budapest Kongresszusi Központ 2021. június 9-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

550-580 milliárd forintról van szó – közölte Orbán Viktor

„Ilyen még soha senki nem csinált” – kommentálta a miniszterelnök, akinek a javaslatáról ma délután dönt a kormány.

Válság és járvány ide vagy oda, folytatódik a 13. havi nyugdíjak visszaépítése is, így a következő évben visszaépítésre kerül a második részlet is – mondta a miniszterelnök.

Ugyanezen a konferencián a 200 ezres minimálbért is meglebegtette a kormányfő .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek