Orbán Viktor is kap szja-visszatérítést - derült ki a kormányinfón

Van olyan korú gyereke, aki után jár.

Tegnap jelentette be Orbán Viktor, hogy mivel a gyerekeket nevelő családokat megviselte az elmúlt 16 hónap, felélték tartalékaikat, és az országnak feltehetően meglesznek az anyagi lehetőségei, így azt javasolja a kormánynak, hogy gyermekeket nevelő szülők 2022 elején kapják vissza azt az adót, amit befizetnek idén a költségvetésbe.

Ennek kapcsán kérdezte meg a mai kormányinfón az mfor.hu , hogy annak közel 600 milliárd forintra becsült forrását miért nem inkább egy általános szja-csökkentésre fordítja a kormány? A miniszterelnök már régóta szorgalmazza az egyszámjegyű, tehát 10 százalék alatti szja-kulcs bevezetését (jelenleg 15 százalékos a kulcs), és szakértők szerint ez pont akkora forrást igényelne, mint a mostani bejelentés. Vagy ha egy lépésben nem fér bele minimum a 6 százalékpontos csökkentés, akkor kisebb léptékben haladjanak.

Erre az volt a miniszterelnök válasza, hogy nem szétosztani akarták az idei, lendületes gazdasági növekedésből származó költségvetési bevételeket, hanem célzottan visszajuttatni a családoknak az idén befizetett adót. Most szerinte erre van szükség, de ettől még nem szabad letenni az általános adócsökkentésről sem. Arra is kíváncsi volt a honlap, személy szerint Orbán Viktor jogosult lesz-e visszatérítésre. Válasza szerint igen, van olyan korú gyermeke, aki után jogosult erre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek