Mécsesek a soproni síneken

Miközben nemzetközi demonstráció figyelmeztet a vasúti átjárók veszélyeire, s az internetezők a sorompó kell vagy nem kell témakörében vitatkoznak, mécsesek égek napok óta a Somfalvi úti vasúti átjáróban történt tragédia helyszínén.

Mindenkit megrázott a két sopronhorpácsi fiatalember keddi halála , s azonnal elindult a közösségi megosztókon a vita is arról, mi okozhatta a tragédiát és vajon létezik-e jó megoldás a hasonló balesetek megelőzésére. Remélhetőleg szakemberek is figyelik ilyenkor a pro és kontra felsorakoztatott érveket - mert azok is akadnak a kommentek között.

A két nagy tábor közül az egyik sorompót követelne, a másik pedig azt mondja, a fokozott figyelem és óvatosság, a KRESZ maradéktalan betartása elegendő kell, hogy legyen. A középutasok erre azt mondják, mindenkivel előfordul néhány másodperces figyelmetlenség, a sofőr szemét a nap is elvakíthatja és ha elég lenne a szabály, sehol sem lenne sorompó...

A nap szinte minden órájában jönnek megemlékezni az áldozatokról, minden este mécsesek ragyogják be a sötétséget.
Enyugat.hu

A vasúttársaságnak vannak tanult biztonságtechnikai szakemberei, minden bizonnyal megvizsgálják a lehetőségeket. Bár józan paraszti ésszel - laikusként - nem mindig érti az ember, hogy azt a pénzt, amit demonstrációs nyomtatványokra költenek, miért nem inkább egy fizikai akadály felállítására. A tragédia után két nappal éppen n emzetközi demonstrációt tartott Sopronban és Szombathelyen a GySEV Zrt. és a rendőrség.

A két sopronhorpácsi huszonéves barátot már nem hozhatja vissza semmi, de tragédiájuk újra ráirányítja a figyelmet a közlekedési veszélyekre. Esténként mécsesek égnek a soproni tragédia közelében, a fiúk barátai, szerettei és a velük érzők napok óta folyamatosan ott guggolnak a rögtönzött emlékhely előtt. Mindenki beleborzong és remélhetőleg elgondolkodik. S mindenki megteszi a tőle telhetőt, hogy ne kelljen gyertyát gyújtani balesetekben elvesztett életekért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek