Kemény az élet az Aranyhegyen

Mindennapos történet a soproni Aranyhegyen, hogy valaki nem tud kiállni a kocsijával, mert egy másik autó útban van. A lakók néha már egymásra sincsenek tekintettel.

Hőség, az ablaküvegekről a szembe fúródó csillogó fények, és nincs, nincs egyetlen szabad parkolóhely sem az Aranyhegyen. És van, hogy ilyenkor elszakad a cérna...

Csakhogy sem a nyár, sem a körülmények nem jelenthetnek mentséget arra, hogy "a sok a kocsi - kevés a parkolóhely" problémára az legyen válasz: beállok a más garázsa vagy kocsibeállója elé. Esetleg az egyirányú utcában a járdán megyek az autóval - mint az az olvasónktól kapott videóban is látszik.

Az aranyhegyiek közösségi csoportjában szinte minden nap panaszkodik valaki nemcsak a sűrűn lakott városrész alapproblémáira - vagyis a zsúfoltságra, szabálytalan parkolásokra, az élelmiszerbolt és más szolgáltatások hiányára -, hanem a tolerancia hiányára is. És ez az, ami a legtöbb itt élőt kiborítja. Hogy már egymásra sincsenek tekintettel...

Persze mondhatja azt a város, hogy hiszen építettek egy hatalmas parkolót. Csakhogy az azóta is kihasználatlan. Sokan úgy gondolják, túl messze a házaktól, nincs kivilágítva, és kellene egy őr, aki vigyáz az autókra, főleg éjjel.

Az Aranyhegyen élők már több panaszlevelet megfogalmaztak az önkormányzat és képviselőjük felé is, egyelőre azonban nincs változás. Hogy elviselhetőbb legyen az élet Sopronnak ebben a viszonylag új városrészében az itt élők és vendégeik nagyobb megértésére lenne szükség. És ezt maguk az aranyhegyiek mondják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek