Felső kategóriás autókat vesz a Készenléti Rendőrség

A közbeszerzési kiírás szerint a kért személyautók között hat darab, az állami normatíva alapján a legmagasabb, 9. kategóriába sorolt jármű is van, amely például a közjogi méltóságoknak jár.

A Készenléti Rendőrség 25 gépjármű szállítására és szervizelésére írt ki közbeszerzési eljárást. A pár száz millió forint értékű beszerzés keretében az autók leszállítására és négy éves szervizelésére kell a pályázóknak ajánlatot tenni, négy részre bontva. A részeket a közbeszerzési állami normatíva - amely a járműveket a műszaki paraméterek és a felszereltség alapján kategóriákba sorolja - alapján határozták meg - derül ki az európai uniós közbeszerzési értesítőből (TED) – írja a napi.hu .

Az első részben 6 darab felső kategóriás - a személygépjárművekre vonatkozó állami normatíva 1-9. kategóriája közül a legmagasabb, 9. kategóriába sorolt - autót vásárolnak. Az autók "egyedi kialakításúak" lesznek, de a Készenléti Rendőrség ezúttal nem részletezte a közbeszerzési kiírásban, hogy milyen (biztonsági és egyéb) felszereléssel kell ellátni az autókat. Azt sem közölte, hogy kik használjak majd - sofőrrel - a járműveket - feltételezhetően a Készenléti Rendőrség által védett személyek, mint például a közjogi méltóságok közül a köztársasági elnök vagy az Alkotmánybíróság elnöke, illetve az idelátogató külföldi védett személyek. A nyertes szállítónak és partnerének vállalni kell az autók karbantartását és kárjavítását is, 48 hónapra, összesen nettó 21 millió forint keretösszegig.

A második részben 9 darab egyterű személygépjárművet szereznek be, egyedi kialakítással, továbbá 48 hónapra karbantartási és kárjavítási csomaggal, nettó 31,6 millió forint keretösszegig. Az egyterűeket az állami normatíva 1-5. kategóriába sorolja, a Készenléti Rendőrség legalább a 4. kategóriába sorolt járműre vár ajánlatot (de 5. kategóriás is ajánlható.)

A harmadik részben 6 darab személyszállító könnyű terepjárót szereznek be, egyedi kialakítással, valamint 48 hónapra karbantartási és kárjavítási csomaggal, nettó 21 millió forint keretösszegig. A könnyű terepjárókra az állami normatíva 1-2. kategóriát szab meg, most a 2. kategóriással lehet pályázni, de ajánlat tehető nehéz terepjáróra is.

A negyedik részben 4 darab, a személyszállító személygépjárművekre meghatározott 1-9. kategóriából a 8. kategóriába sorolható autót szereznek be (ilyet használhatnak például az államtitkárok és helyettes államtitkárok), egyedi kialakítással, 48 hónapos karbantartási és kárjavítási csomaggal, legfeljebb nettó 10,8 millió forint keretösszegig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek