Közösség elleni uszítás miatt feljelentést tesz a Mi Hazánk a kormány kommunikációja miatt

Dúró Dóra nekiment Orbánéknak: "Mi a diktatúra, ha nem ez?"

Közleményt adott ki a Mi Hazánk, amelyben Dúró Dóra azt írja, az oltatlanok elleni megbélyegzést olyan szintre emelték Orbánék, ami álláspontjuk szerint bűncselekmény, miközben a sorozatos kormányzati hazugságoknak semmilyen következménye nincsen.

Korábban arról hazudoztak, hogy nem lesz kötelező az oltás, hiszen nem diktatúrában élünk, ez egy szabad ország, ma pedig már arról beszélt a miniszterelnök, hogy "nincs más választás, mindenkinek be kell oltatnia magát" - írja Dúró Dóra.

Mi a diktatúra, ha nem ez? Azt is hallhattuk alig egy éve, hogy a vakcina élethosszig véd, fél éve még azt is tagadták, hogy harmadik oltás kell, sőt a negyedik hullám kialakulását is igyekeztek elhazudni. A Mi Hazánk szerint nem csoda, hogy az emberek már nem hisznek a kormánynak, hiszen gyakorlatilag semmi nem úgy történt, ahogy azt az ő tájékoztatásaikból hallhattuk. Nincs szó semmiféle nyájimmunitásról sem ötmillió, sem hatmillió beoltottnál sem - közölte a Mi Hazánk elnökhelyettese.

Állításait azzal igyekszik alátámasztani, hogy "az oltatlanok elleni hergelés nemcsak erkölcsi, morális alapon, illetve jogilag elfogadhatatlan (ezért is teszünk feljelentést), hanem hazugság is" . Indoklása szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ, vagyis Müller Cecíliáék egy újságírói kérdésre végre hajlandók voltak adatot szolgáltatni, és ebből kiderült: az augusztus elseje és október vége között megfertőződöttek közel fele, egészen pontosan 48%-a oltott.

"A Mi Hazánk nem kér a kötelező oltásból!" – zárja közleményét Dúró Dóra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek