Annyi sorozat jön idén ősszel, hogy fel sem tudunk állni a tévé elől

Szeptembertől beleleshetnük Zámbó Jimmy életébe, és visszatérnek Pajkaszeg lakói is a képernyőre.

Bár még tart a nyár – és a nagy meleg – hamarosan itt a szeptember, ez pedig nemcsak a rossz idő bekövetkeztét jelzi, hanem azt is, hogy egyre több időt töltünk majd el a képernyő előtt, különböző műsorokat, sorozatokat bámulva. Hogy ne unatkozzunk, ilyenkor a nyári „uborkaszezonban” a kereskedelmi tévék általában halálra dolgozzák magukat, hogy a kedves néző majd az őszi hónapokban műsorok sokasága közül tudjon majd válogatni.

Az utóbbi években bevált trenddé vált, hogy nemcsak külföldön, de itthon is egyre több lett a hazai gyártású sorozat (amivel egyébként a néhány éve még töretlen sikerűnek tűnt amerikai szériák konkrétan mára a kutyának sem kellenek), ami szép lassacskán kiszorítja, illetve már valamennyire kiszorította a klasszikus televíziós műfajokat (például a vetélkedőket).

Aki azt hiszi, hogy az eddig sem túlságosan kicsi felhozatalt nem lehet még fokozni, az nagyon téved. A jelenlegi állapot szerint mind az RTL klub, mind pedig a TV2 rengeteg új sorozatot mutat majd be, de ebben inkább előbbi jeleskedik.

A Király

Az idei év legnagyobb újdonsága sorozat szempontból biztosan a Zámbó Jimmy életét feldolgozó A Király című széria lesz majd, melynek a forgatása még tavasszal kezdődött. A zenészlegenda 42 évét feldolgozó tíz részes széria kapcsán rengeteg kérdés felmerült a rajongók körében, például az, hogy ki játssza magát a főszereplőt.

Nagy Ervin lesz Zábó Jimmy
RTL Klub

Korábban a Blikk leplezte le, hogy a főszereplőt Nagy Ervin alakítja majd, aki olyan sorozatokban játszott eddig mint A Tanár és a Válótársak , de szerepet kapott tavaly az RTL klub Álarcos Énekes című műsorában is, mint nyomozó. Jimmy fiatalkori énjét pedig Olasz Renátó formálja meg, akit korábban az Aranyéletben is láthattunk.

A sorozat valószínűleg ősszel már képernyőre is kerül az RTL klubon.

Nagy Fehér Főnök

Mint ahogy egy másik újdonság is érkezik a képernyőre Nagy Fehér Főnök címmel. Az abszurd humorral tűzdelt sorozatról nemigen lehet tudni sokat, azon a tavaly novemberi előzetesen kívül, amit a bejelentéskor osztott meg az RTL a nagyközönséggel:

A csatorna akkor mindössze annyit árult el, a cseh adaptáció az ottani közszolgálati tévén hatalmas siker volt. A magyar széria főszereplője Rujder Vivien és Lengyel Tamás lesz.

Angyaltrombiták

Ősszel érkezik egy új sorozat bemutatkozó része is, amely a 2021-es Hypewriter nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázat legjobbjának bizonyult.

A pályázat egyik díja, hogy az ötletből az RTL Magyarország pilot, vagyis bemutatkozó részt készít, amit képernyőre is tesz.

Így történik ez az Angyaltrombitákkal is, melyet hamarosan a nagyközönség is láthat. A sorozatot az Oscar-díjra jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről című filmet is jegyző, Enyedi Ildikó rendezi , a főbb szerepeket Baranyi Emma, Kurta Niké és Berki Szofi alakítja.

Az izgalmas, fordulatos cselekményű történet fő helyszíne a Viharsarok, főszereplője Anna és Jázmin, akik emberkereskedelem áldozatai voltak, most pedig egy magyarországi védett házban élnek. Miután megtudják, hogy Jázmin 15 éves húga, Bella is külföldre kerülhetett, megszöknek a védett házból, hogy megmentsék őt és bosszút álljanak a maffián. Az alkotás bemutatkozó epizódjának forgatása a napokban ért véget.

Visszatérő kedvencek

Ezeken kívül rengeteg régi ismerős sorozat is visszatér. Új részekkel jön a Mi kis falunk , újra látható lesz a tavasszal indult Séf meg a többiek , és újra képernyőre kerülnek hamarosan a hazai fejlesztésű szériák közül a Mellékhatás és az Apatigris is.

Visszatér a nagy kedvenc is
sorozatwiki

Továbbá, napi sorozatként jelenleg is képernyőn van a Keresztanyu , aminek pont a napokban fejeződik be a forgatása.

Korábban már írtunk arról, hogy valószínűleg januártól ennek a sorozatnak a helyére érkezik majd új részekkel a Drága Örökösök , melyet korábban már lezártak az alkotók.

Hazatalálsz

De nemcsak az RTL, a TV2 is készül újdonságokkal sorozatok terén. Miután befellegzett a Mintaapáknak és a Jóban Rosszbannak, megszűnt a napi sorozat, mint műfaj a TV2 Csoportnál (hazai gyártású széria azóta sem látható egyik TV2-es kábelen sem). Na, pont ezt igyekszik most feléleszteni a csatorna azzal, hogy Hazatalálsz címmel egy vadonatúj napi sorozatot készítenek, amelyről Fischer Gábor programigazgató osztott meg részleteket az Indexnek adott interjújában.

E szerint a Hazatalálsz merőben más sorozat lesz, mint amiket jelenleg – vagy eddig – láthattunk.

„Ez gyakorlatilag egy klasszikus értelemben vett történetalapú, helyzetkomikumokra és gegekre épülő sorozat, amit díszletek helyett teljes egészében külső helyszíneken forgatunk.” - nyilatkozta a lapnak a programigazgató.

TV2 Csoport

A sorozat szereposztásáról eddig még gyakorlatilag semmit nem lehet tudni, azt azonban már igen, hogy jelen esetben horvát adaptációról van szó, csakúgy, mint az RTL-es Drága Örökösök és a Keresztanyu esetében is.

Fikciós sorozatok terén a korábbi bejelentés szerint érkezik majd a Pepe című sorozat, ami idén tavasszal debütált felemás sikerrel. Ez azt jelenti, hogy a nézettsége önmagában nem indokolja a folytatást, viszont ellenfelét, az RTL-es Nép szolgája című vígjátéksorozatot nagy arányban győzte le, minden alkalommal, ami valószínűleg bizakodásra ad okot a csatorna vezetésének a folytatást illetően.

Mit hoz a jövő?

A sorozatok felsorolásának egyelőre vége, az viszont szinte biztos, hogy elfogyni nem fognak. Már biztos, hogy készül egy új, focis sorozat (melyről a 24.hu írt elsőként), melyben egy vidéki futballcsapat áll a középpontban, akik rájönnek, van esélyük a fejutásra. A sorozat nem a magyar foci helyzetét igyekszik majd bemutatni, egy szórakoztató vígjátékról van jelen esetben szó.

A sorozatot a Mi kis falunkat is jegyző Kapitány Iván rendezi , a főbb szerepekben pedig Hevér Gábort, Lovas Rozit, Sztarenki Dórát és Schmied Zoltánt láthatjuk majd.

Emellett jön még egy újdonság a csatornára, melyről a Blikk írt először. A fiatalokról szóló sorozatban a két főszerepet Lengyel Tamás és Pásztor Virág alakítja majd, akik a lapnak meséltek új feladatukról.

A Mi kis falunkban is megfordult színész elmondta, itt egy olyan művészembert alakít majd, aki rendszeresen visszaél a hatalmával, míg a Barátok köztből ismertté választ színésznő annyit árult el a bulvárlapnak, az ő karaktere útkeresésére épül majd a várhatóan jövőre érkező sorozat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra