Augusztustól csak biológiailag lebomló nejlontasakba csomagolhatjuk a zöldség-, gyümölcs, és pékárut a Sparban

A zacskó ára 15 forint lesz.

Az áruházlánc tatabányai üzleteiben 4 héten át tesztelte a vásárlói hozzáállást, s örömhírt jelenthettek be: a vevők támogatják a céljaikat.

"A négy hétig tartó, sikeres tatabányai próbaüzem során bebizonyosodott: vásárlóink is támogatják cégcsoportunk zöld filozófiáját és csatlakoznak fenntarthatósági kezdeményezéseinkhez többek között azzal, hogy környezetbarát csomagolóanyagokat használnak vagy épp csomagolásmentesen vásárolják meg a zöldségeket, gyümölcsöket" - mondta el a cég kommunikációs vezetője az Origónak .

Spar zacskó
Facebook

Az új tasak anyaga rugalmasabb, így nagyobb súlyokat is elbír, ráadásul a hagyományos változattal ellentétben biológiailag lebomló, sőt házilag komposztálható, így a használatot követően a komposztba vagy a kommunális hulladéktárolóba is elhelyezhető. Az ára mindössze 15 forint lesz.

Az újfajta zacskók nedvszívó képessége erősebb, mint hagyományos nejlontasakoké, ezért pékáruk otthoni tárolására a könnyű kiszáradás miatt a cég nem javasolja, ám a pékáru-részlegeken, ahogy eddig, továbbra is papírtasakok állnak majd a vásárlók rendelkezésére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek