Kevés a cukor a boltokban, és úgy néz ki, nem is lesz több

Több tényező is súlyosbítja a helyzetet.

Az elmúlt években annyira alacsony volt a cukor, illetve a cukorrépa ára, hogy a termelők évről évre csökkentették a vetésterületet. Míg 2017-ben 15 500 hektáron termesztettek nálunk cukorrépát hazai feldolgozásra, addig idén már csak 8600 hektáron. A helyzetet pedig tovább súlyosbította az aszály, a hazai fogyasztás egy negyedét sem fogjuk tudni előállítani 2022-ben - mondta az InfoRádiónak a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke, a Cukor Terméktanács és Szakmaközi Szervezet elnök-helyettese, Dorogi Árpád.

Mivel kevés lesz idén az alapanyag, így drága lesz a cukor - tette hozzá a szakértő. Annál is inkább, mivel Európán kívül is csökkent a kínálat, nagyon megemelkedtek az árak és nőttek a szállítási költségek is. A boltokban tapasztalható hiányhoz viszont az is hozzájárul, hogy veszteségesek a cukor kereskedelmével foglalkozó kereskedők, mert ők csak a beszerzési árnál olcsóbban árusíthatnak, mivel a cukor is az ársapka alá tartozik - tette hozzá a szakember.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés
Tovább az oldalra