Elküldték Ungár Péterék egyik vidéki lapjának, az Egri Ügyeknek a szerkesztőségét

Ha jól értelmezzük, az ugytudjuk.hu rovataként működik tovább.

"Az Egri Ügyek állítólag nem szűnik meg – legalábbis azt mondják azok, akik a kirúgásunkról korábban nekünk semmit sem mondtak –, de már nem lesz olyan, mint az elmúlt években. Hogy milyen lesz, nem tudjuk, mert már nélkülünk lesz valamilyen" - olvasható az Egri Ügyek portálján - amit a hvg.hu fedezett fel- a most menesztett párfős szerkesztőség közleményében.

Mint írják: senki nem állt ki a csapat elé, hogy közölje azzal a rosszhírt; az újságírók a kirúgásukról más lapból értesültek, és később is mindössze a felmondólevelet kapták kézhez. A szerkesztőség hat tagjából ötöt bocsátanak most el.

Az Egri Ügyeket négy évvel ezelőtt az Ungár Péter és Gerényi Gábor által létrehozott Azonnali Média Kft. vette meg, és az újságírók szerint a lap az elmúlt időszakban függetlenül, szabadon dolgozhatott, a tulajdonosok nem szóltak bele a munkájukba. "Az utóbbi időszakban volt, amikor több mint 1.5 millió havi kattintásunk volt, de az utolsó teljes hónapunkban is akadt olyan nap, amikor csupán 24 óra alatt több mint 80 ezer. Mindez egy 50 ezres város és környéke lapjaként" - írják.

Úgy tudják, hogy egyelőre csökkentett üzemmódban megy tovább az egriugyek.hu, aztán a kiadó másik, szombathelyi lapja egyik rovataként működik majd a lap. A lehetséges összevonást úgy fogalmazta meg a kiadó egyik munkatársa, "akit nem tettek lapátra" , hogy mindez csupán a működés „ áramvonalasítása".

Emlékezetes, hogy Ungár Péter és Gerényi Gábor nemrég felmondtak a tulajdonukban lévő, egy másik újság szerkesztőségének is, ezzel megszűnik az Azonnali.hu is. Hasonlóan az egri kollégákhoz, az Azonnali.hu szerkesztősége is a hírekből tudta meg, hogy elveszíti munkahelyét - írja a hvg.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet