Egyetlen kormánytag sem megy el Brüsszelbe, a jogállamisági jelentés vitájára

Az Európai Parlament nélkülük is szavaz a jelentésről.

Egyetlen magyar kormánytag, így Orbán Viktor miniszterelnök sem utazik el Brüsszelbe, ahol a magyar jogállamiságról készült jelentés vitája zajlik majd az Európai Parlamentben, csütörtökön pedig már szavaznak is róla - írta a Magyar Hang .

A lap emlékeztet rá, hogy 2013-ban és 2018-ban Orbán Viktor személyesen is jelen volt az akkori jogállami jelentések vitájában, most viszont senki sem vesz részt a vitában a magyar kormányból.

A Fidesz politikusai eddig semmilyen konkrétumot nem hoztak fel a magyar kormány tevékenységét meglehetősen súlyos kijelentésekkel illető úgynevezett Gwendoline-jelentés ellenében.

A jelentés azt kifogásolja, hogy

  • továbbra is magas a korrupció szintje;
  • jelentős állami források folynak a kormánypárti médiába, ami egyenlőtlen feltételeket teremt;
  • a demokratikus intézményrendszer működésével kapcsolatban pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy „a nyilvános konzultáció hiánya és a felgyorsult jogalkotási folyamat tovább gyengítette a szabályozási környezet minőségét” .

A csütörtöki vitában lesz viszont magyar felszólaló, a lap szerint Cseh Katalin (Momentum) és Gyöngyösi Márton (Jobbik) részt vesz az ülésen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet