„Mit tettek a közös képviselők, hogy csökkentsék a hőveszteséget?”

Olvasónk valós problémát feszeget.

Az egekbe szökő energiaárak problémája eddig elkerülte a távfűtéses lakásokat, de az utóbbi napok hírei arról szóltak, hogy ez a biztonság nem biztos, hogy örökké tart.

Lapinformációk szerint egy államtitkár egy hét eleji konferencián arról beszélt, hogy idén télen a lakossági felhasználóknak átadott hőmennyiség csökkentését tervezik a távhő rendszerekben.

Valóban sok helyen szökik a meleg
Tánczos Mihály

Ezzel kapcsolatban érkezett szerkesztőségünkbe egy olvasói levél, amely egy kétségkívül létező jelenséget említ meg.

„A távhős cikk kapcsán kérdezzétek meg a közös képviselőket, hogy ők mit tettek tavasz óta, amikor is már tudni lehetett, hogy gáz lesz, csak lóvé nem, hogy csökkentsék a hőveszteségeket, a feleslegesen elégetett gázt”

- írja Norbi, aki még a következőket teszi hozzá:

 • a távhős lakások zöme a régi panel,
 • 30 fokosra fűtött, egész télen sarkig kinyitott ablakú lépcsőházak vannak (csak körbe kell nézni télen, sarkig nyitva minden ablak a lépcsőházakban),
 • a központi szellőztetőn keresztül ész nélkül elszívják a meleget,
 • a csövek egy része nincs szigetelve.
 • Mi nem vagyunk meggyőződve arról, hogy mindezt a közös képviselők nyakába kell varrni, de a kérdés ettől függetlenül jogosnak tűnik.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Kérjük válasszon:

  Hozzásszólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Jelentem