Meteorológia szolgálat: jövő héten jön a hideg és a fűtési szezon

Néhol már talajmenti fagyok is lehetnek.

„A jövő héten a szokásosnál jóval hűvösebb időre számíthatunk. Ennek oka, hogy észak felől hideg léghullámok érik el a Kárpát-medencét, a hideg levegő pedig fokozatosan áramlik hazánk fölé” – írja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A valószínűségi előrejelzések szerint a maximumok 20 fok alatt maradnak, illetve a minimumok is folyamatosan csökkennek majd a jövő héten.

A hidegre kimondottan érzékeny részeken pedig 5 fok alá is egész könnyedén lehűlhet a levegő, sőt néhol már talajmenti fagy is előfordulhat.

Facebook/OMSZ

Sarkalatos pont lesz az előttünk álló időszakban a fűtés kérdése, ami általában a napi középhőmérséklethez van igazítva.

A jövő héten a középhőmérsékletekben is csökkenés várható, így néhol már elindulhat a fűtési szezon

- olvasható a közleményben.

Az idő előrehaladtával fokozatosan csökken az átlaghőmérséklet az előrejelzés szerint. Változásra csak a jövő hét végén számíthatunk, ekkor ugyanis kissé emelkedni kezd a hőmérséklet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek