Vasárnap délelőtt fél 11-kor sok ezer milliárd forint sorsa eldől

A magyar jogállamisági eljárásban hozott döntésről Johannes Hahn, az EU költségvetési biztosa ismerteti a nyilvánosságot.

Reggel fél kilenckor kezdődik az Európai Bizottság biztosi kollégiumának ülése, amely dönteni fog a magyar jogállamisági eljárással kapcsolatban, ami az uniós források védelmét szolgáló mechanizmust jelenti – írja a hvg.hu.

Elvileg ez jelentheti az eljárás lezárását is, de a lap információi szerint erre nincs esély. Korábban már kiszivárgott hír arról, hogy Magyarország – egy júliusi levél szerint 3500 milliárd –, egy későbbi információ szerint pedig 6400 milliárd forintnyi támogatási összegtől esne el a korrupciós kockázatok miatt.

A Bizottság csak javaslatot tehet a tagállamoknak, viszont ebben az ügyben nincs vétójog, elegendő a minősített többség az előterjesztés elfogadásához.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet