Díszpolgári címet és fejenként egymillió forintot kapnak a XVIII. kerülettől a Karinthy Gimnázium kirúgott tanárai

Mindezt a kerület polgármestere jelentette be.

Rendkívüli felmentéssel rúgtak ki nyolc olyan tanárt, aki polgári engedetlenséggel állt ki a sztrájkjoguk csorbításával szemben – közölte szerdán a Belügyminisztérium. A tanárok közül hatan a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnáziumban dolgoztak.

A polgármester a hvg.hu kérésére megerősítette, hogy a felterjesztésről már a szerdai közgyűlésen szavaznak. Hozzátette, hogy a díszpolgárság mellett lesz egy rendkívüli napirendi pont is.

Az önkormányzat 10 millió forintot különített el korábban arra az esetre, ha kerületi pedagógusokat retorzió érné tiltakozásuk miatt. Ebből 1-1 millió forinttal támogatják a hat kirúgott tanárt, a többieket pedig az engedetlenség miatt kifizetetlen óráikért kárpótolják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek