Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Valami nagyon nincs rendben az újkéri állomáson

Rendszeresen tűnnek el kerékpárok az állomás tárolójából. A környék településeiről vonattal ingázók megoldást sürgetnek.
Hirdetés
Hirdetés

"A mai nap újfent ellopták a lezárt biciklimet az újkéri vasútállomásról. Kérek mindenkit, aki délelőtt 10 és délután 18 óra között ott volt az állomáson, és emlèkszik, látta-e a képen mellékelt biciklit, az jelezzen nekem vissza. Esetleg nem látta-e valaki, hogy valaki(k) a kerékpárok körül szöszöl. A hatóságoknak a bejelentés megtörtént. Segítségeteket előre is köszönöm!" - írta a közösségi megosztón Sándor József. Ő Egyházasfaluból jár dolgozni Lövőre, ha jó az idő, a vasútállomásig biciklivel. De már nem az első kerékpárja tűnt el, ráadásul tudja jól, hogy utastárásai közül is többen jártak már hozzá hasonlóan.

Egy falubelije is panaszkodott, neki az édesanyja autóját rongálta meg valaki ugyancsak az állomásnál.

Sándor József és utastársai már többször kérték az állomást üzemeltető vasúttársaságot a biztonság növelésére, kérvényeket írtak, biztonsági kamerák felszerelését kérték - ezidáig sikertelenül.

- A GYSEV Zrt. az elmúlt években B+R kerékpártárolót és P+R parkolót is létesített Újkér megállóhelyen. Sajnos az utóbbi hónapokban társaságunkhoz is érkezett bejelentés arról, hogy több esetben loptak el bicikliket az újkéri megállóhely kerékpártárolójából. A GYSEV Zrt. tervezi a biztonsági kamerák telepítését, ami a jelenlegi jogszabályi környezetben hosszabb folyamat, hiszen figyelembe kell venni a megállóhely melletti kerékpártároló és az azzal határos területek tulajdoni viszonyait, valamint a hatályos adatvédelmi előírásokat - reagált olvasónk panaszára a GySEV Zrt. nevében Rázó László szóvivő.

Hozzátette, a vúttársaság az érintett önkormányzatokkal is megkezdte a tárgyalásokat annak érdekében, hogy a kamerák telepítésének és a kamerakép továbbításának technikai feltételei adottak legyenek. Amennyiben minden műszaki feltétel rendelkezésre áll, megkezdődhet a biztonsági kamerák telepítése Újkér megállóhelyen, így a P+R parkoló és a B+R kerékpártáróló megfigyelésére is lehetőség lesz.

Az ingázók számára tehát jó hír, hogy mégis lesz kamera, már csak az a kérdés: mikor?

Az újkéri vasútállomás parkolójából időnként eltűnik egy-egy bicikli.
Enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés