Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A török főkonzul irodája a soproni belvárosban van

Molnár Balázst kapcsolatai révén kérték fel a feladatra.
Hirdetés
Hirdetés

A Török Köztársaság Tiszteletbeli Főkonzulátusa - hirdeti aranyszínű tábla már néhány napja Sopron belvárosában, az Új utcai Hotel Palatinus bejáratánál. A három nyelvű felirat fölött a török zászlót lengeti a szél. Bár nem egy forgalmas városrész ez a sarok, néhányan felkapták a fejüket a látványra és a közösségi megosztón találgatták: hogy kerül ide a török főkonzulátus.

- A magyarázat végtelenül egyszerű. Turisztikai és sportkapcsolataim révén már évekkel ezelőtt megkeresett a török nagykövetség a feladattal. Idén lett hivatalos a kinevezés, szerettünk volna egy hivatalos, ünnepélyes megnyitót is a tavasszal, de azt a járványhelyzet meghiúsította. Talán később sort keríthetünk rá - mondta el az enyugatnak Molnár Balázs, Törökország tiszletelbeli főkonzulja, a soproni idegenforgalomban érdekelt üzletember, aki a Sopron Basket menedzsereként is ismert.

Molnár Balázs, főkonzuli irodájának a Hotel Palatinus ad helyet. Mobiljára futnak be azok a telefonhívások, értesítések, amik Nyugat-Magyarországon segítségre vagy információra szoruló török állampolgárokat érintenek. Rögtön a járvány elején hívta is a nagykövetség, hogy Mosonmagyaróvár térségében lázas beteg lett egy török kamionsofőr. Molnár Balázsra várt a feladat, hogy segítsen: gyógyszert és Covid-tesztet kellett szereznie a kamionsofőrnek.

A Török Főkonzulátus Sopron belvárosában.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés