Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megmérgezték a kiskutyát

A gazdik Sopron belvárosában féltik kedvenceiket.
Hirdetés
Hirdetés

Vannak, akik kedvelik az ebeket, és vannak, akik nem. Egyesek mindent megtesznek kis kedvenceikért, mások negatívan viszonyulnak a négylábúakhoz. Az azonban, hogy a féktelen gyűlölet odáig vezessen valakit, hogy megpróbálja elpusztítani más kutyáját, egyszerűen felfoghatatlan! Az eset megtörtént: 2020 júniusának legvégén, Sopron belvárosában.

Lídia és barátnője a Király Jenő utcában lakik. Mindketten rajongásig szeretik kis termetű yorkshire terrier kutyájukat, gyakran sétáltatják együtt Dolfit és Kikit. A szimpatikus, középkorú hölgyek felelős állattartók, kedvenceik jól neveltek, akik után mindig összeszedik a kutyapiszkot. Elmondásuk szerint: soha nem hangoskodnak, kulturáltan viselkednek, ennek ellenére gyakran érik őket atrocitások. Megjegyzéseket tesznek arra, miért tartják a panelben az ebeket, volt, hogy egy idős hölgy – szitkok kíséretében – kikiabált az ablakból: tűnjenek onnan, sétáltassák ott a kutyáikat, ahol laknak. Lídia akkor csak annyit válaszolt: mi is a Király Jenő utca egyik lakásának tulajdonosai vagyunk.

Azt azonban, amit néhány napja át kellett élniük, máig nem tudják feldolgozni. A két kutyus a füves területen ugrándozott, a barátnők a közelükben beszélgettek. Arra lettek figyelmesek, hogy Kiki – Lídia barátnőjének kedvence – rosszul lett: orrán-száján ömlött a vér. Azonnal elvitték az állatklinikára, ahol kiderült, hogy megmérgezték. Valaki a játszótér közelében (!) mérget szórt szét, a kiskutya pedig evett belőle. Kiki iszonyatos kínokat élt át, fél napig élet és halál között volt. Az állatorvosnak köszönhetően jobban lett, s ma már vidáman szaladgál. Ám a történet alakulhatott volna másképp is…

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés