Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elismerés az egészségügyben dolgozóknak

Semmelweis példája nemcsak a gyermekágyi láztól, hanem a koronavírustól is megóvott bennünket.
Hirdetés
Hirdetés

Június 29-én a soproni Megyeháza díszterme adott otthont az egészségügyi dolgozók Semmelweis-napi ünnepségének. A legjobbaknak járó kitüntetéseket dr. Kulcsár Dániel megbízott főigazgató és dr. Farkas Ciprián polgármester adta át.

Az ünnepség elején dr. Kulcsár Dániel főigazgató köszöntötte a jelenlévőket. Hangsúlyozta: a mai megemlékezés különbözik a korábbiaktól. Semmelweis korában egyetlen ember harcolt a gyermekágyi láz ellen, ma a világban több ezren kerülnek szembe a pandémiával. Mindkét kihívásban vannak hasonlóságok és különbségek. Ezek közül legfontosabb a siker. Magyarország példaértékű összefogással küzdött a koronavírus ellen, s ebben az egészségügyi dolgozóknak meghatározó szerepük volt. Az orvosokon és nővéreken kívül az elmúlt három hónapban óriási munkát végeztek a háttéremberek: a takarítók, a portások, az adminisztrátorok, a biztonsági őrök és a betegszállítók is. A főigazgató mindannyiuknak megköszönte az emberfeletti teljesítményt: azoknak, akik jelen voltak, és azoknak is, akik nem lehettek itt személyesen.

Enyugat.hu

Dr. Farkas Ciprián polgármester kiemelte: Semmelweis Ignác a maga korában úttörő feladatot teljesített a kézfertőtlenítés kapcsán, s ez ma radikálisan csökkentette a vírus terjedését. Semmelweis példája nemcsak a gyermekágyi láztól, hanem a koronavírustól is megóvott bennünket. Ez a nap minden egészségügyben dolgozó ünnepe, mindazoké, akik hatékonnyá tudták tenni a munkát. A polgármester felidézte Camus irodalmi munkásságát is, melynek lényege: nem az számít, mennyire nehéz valami, hanem, hogy a körülmények ellenére mindenki megtegye a dolgát.

Az ünnepi beszédek után következtek a kinevezések. Címzetes tanácsosi címet kapott dr. Kővágó István főorvos, tanácsosi címmel jutalmazták Árki Jenőné osztályvezető főnővért, valamint Gottlieb Izabella osztályvezető asszisztenst. Kiemelkedő munkája alapján adjunktusi kinevezést érdemelt Kissné dr. Kelemen Anikó, dr. Mihucz Péter, dr. Szekeres Csilla Cecília és dr. Jurián Dóra szakorvosok.

Emléklapot összesen 42-en vehettek át: többek között dr. Hajnal Csilla szakgyógyszerész, dr. Szikszai Zoltán főorvos, dr. Nagy Attila főorvos, Czupponné Jákli Ibolya osztályvezető főnővér, Szakács Veronika szakápoló, Rubaj Zoltánné orvosírnok, Németh Tibor betegszállító, Feldmann Viktória adminisztrátor, Füzi Alfrédné szakács, Horváth Csongor szoftver üzemeltető, Gyurasits Margit takarító, Kovács Ferenc energetikus és Dombi Mihály karbantartó.

Az egyénenkénti jutalmazáson túl munkájuk elismeréseként emléklapot vehetett át a Röntgen és Izotópdiagnosztikai Osztály kollektívája nevében dr. Hoffer Krisztina osztályvezető főorvos, valamint a Kardiológia- Belgyógyászati Összevont Osztály kollektívája nevében dr. Hegedűs Zoltán főorvos.

dr. Hoffer Krisztina
Enyugat.hu

A Semmelweis-napi ünnepséget követően megkérdeztünk két kitüntetettet: milyen érzéseik vannak a jutalmazással kapcsolatban, és számítottak-e az emléklapra?

- Gyakorlatilag a mindennapi munkánkat jutalmazták. A kórházban nincs olyan osztály, amelyet a radiológia ne szolgálna ki – mondta dr. Hoffer Krisztina osztályvezető főorvos. – Nálunk naponta 350-400 beteg fordul meg, mind orvosi, mind asszisztensi szinten nagyon komoly munka folyik. Azt gondolom, ma már modern radiológia nélkül nincs eredményes gyógyítás. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, amely remek kollektíva egyébként, s akik mindig képesek a megújulásra. Számomra azt jelenti ez a kitüntetés, hogy elismerik a magas színvonalú munkánkat, s ezt a főigazgató úr is méltányolja.

Tóth Zoltánné
Enyugat.hu

- Nagyon örülök a kitüntetésnek. Nem számítottam rá, de rendkívül jólesett - tette hozzá Tóth Zoltánné részlegvezető ápoló helyettes, aki a járvány idején a kórház kardiológiai osztályán is besegített a betegek gyógyításában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés