Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harkán el sem jutott a testület a döntésig

Berekesztette a polgármester a testületi ülést hétfőn délután Harkán, miután Rákóczi Natália képviselő lemondott - a pénzügyi bizottsági tagságáról.
Hirdetés
Hirdetés

A helybeliek elmondása szerint a szokásosnál többen gyűltek össze hétfőn délután a harkai tanácskozóteremben, hogy részt vegyenek a fontos témákat napirendjére tűző testületi ülésen. Részben hiába jöttek. A napirendekből nem lett semmi, de érdekességeket azért hallhattak...

Mielőtt ugyanis Duschanek Péter polgármester a témák ismertetésébe kezdhetett volna, Rákóczi Natália képviselő napirend előtt kért szót. A következő másodpercekben aztán robbant egy bomba, amire valószínűleg nem sokan számítottak. A képviselő először csak annyit mondott, lemond és hosszan indokolta, miért. Elmondta többek között, hogy a kihirdetett vészhelyzet alatt a pénzügyekről a polgármester egyszemélyben dönthetett, de a gépkocsibeszerzés, amivel alapból nem értett egyet, és a sebességmérő tábla beszerzése még a vészhelyzet előtt történt a testület jóváhagyása nélkül. A képviselő kifejtette, felháborítónak tartja, hogy a polgármester "egyik kezével szórta a pénzt", míg sok család nagyon nehéz helyzetbe került a járványveszély miatt, az önkormányzat mégsnem segített rajtuk. Nem ért egyet azzal sem - folytatta -, hogy olyan tartalmakat osztanak meg a honlapon, hogy mennyit tesz ez a testület, holott csak az előző testület pályázatainak támogatását használják fel. Súlyos visszaélésnek tartja a Mező utca aszfaltozását is, merthogy nem arra kapta azt a pénzt a falu. A képviselő hosszan sorolta, mennyi ügyben nem kapott információt, leveleire választ. Mindezek miatt lemond bizottsági mandátumáról, de marad továbbra is képviselő - zárta végül felszólalását.

- Most akkor miről is mond le? - ez volt aztán a legnagyobb kérdés, nem is az, mi mindennel nem értett egyet. Beszéde alatt ugyanis mindenki azt hitte, képviselői mandátumát adja vissza, de csak az utolsó mondatból derült ki, hogy a bizottsági feladatai nem kívánja többé ellátni.

Tizenöt perces technikai szünet kellett ahhoz, hogy a polgármester ezután kihirdesse: berekeszti az ülést. Rákóczi Natália felszólalásának hangfelvételét ugyanis a megyei kormányhivatalhoz fogják elküldeni, állásfoglalást kérve, hogyan kezeljék a hallottakat.

A várt témákat, mint amilyen a Helyi Építési Szabályzat módosításának jelenlegi állapota vagy a vízkorlátozás bevezetése egy következő ülésen fogja tárgyalni a testület. "Visszajövünk!" - köszönt el néhány harkai nem is leplezve csalódottságát.

A harkaiak az elmaradt ülés után az utcán beszélték ki a történteket.
NM
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés