Döntött az orvosi kamara: arra kérik az orvosokat, helyezzék letétbe felmondásukat

„Az egészségügy valójában már összeomlott: a betegek nem kapnak időben ellátást, nem adottak a gyógyítás feltételei.”

A Magyar Orvosi Kamara rendkívüli küldöttközgyűlésen döntött arról, hogy felszólítja az alapellátó orvosokat, ne írják alá az ügyeleti feladatellátási szerződést, és/vagy a feladatellátási szerződéseik felmondását helyezzék letétbe az orvoskamara területi szervezetinél – részletezte a szombaton sajtótájékoztatón Kincses Gyula, a MOK elnöke és Álmos Péter alelnök, akit a 24.hu idéz.

Elmondták azt is, a MOK felszólítja a szakellátó orvosokat is, hogy az önként vállalt többletmunka-szerződéseik felmondását helyezzék letétbe, szintén a kamara területi szervezetinél. Az orvosok saját maguk dönthetik el, hogy részt vesznek-e az akcióban – hangsúlyozta a MOK elnöksége.

A letétbe helyezett felmondások élesítéséről konkrét dátum nincs, egyelőre megvárják, hogyan reagál a kormány, illetve hogy hány orvos vesz részt az akcióban.

Kincses Gyula hozzátette: kritikus pontra ért az egészségügyi ellátás, ezért volt szükség a rendkívüli küldöttgyűlés összehívására és a tiltakozó akciók meghatározására. Álmos Péter egy küldöttet idézve azt mondta, az egészségügy valójában már összeomlott: a betegek nem kapnak időben ellátást, nem adottak a gyógyítás feltételei. Akinek sikerül ellátáshoz jutnia, az szerencsésnek mondhatja magát - írja a lap.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet