Vágvölgyi B. András egy New York-i közös sétán ábrándult ki Orbán Viktorból

Milyen a mohóság fojtogató súlya? Mi a helyzet morállal, etikával, bukott forradalmak romantikájával? Podcastunk Vágvölgyi B. Andrással.

Volt a Magyar Narancs főszerkesztője, amikor még az újságot a Fidesz lapjának tekintették, lett az SZDSZ egyik alapítója és volt a Nagy Imre temetés sajtófőnöke. Filmes, író, esztéta, ösztöndíjasként tanult a világ számos országában, és most Greed. A mohóság fojtogató súlya címmel írt regényt.
Ilyen mondatokkal: " P*ba morállal, etikával, bukott forradalmak romantikájával, ezek híveit szorítsuk algoritmikus gettókba, infóbuborékba, tömegtámogatást nem szerezhetnek, ezt a médián keresztül érjük el, mely már a miénk most és mindörökké ."

Szombathelyi közönségtalálkozója kapcsán Vágvölgyi B . Andrással Roznár Gyöngyi és Nagy Ákos Balázs elemezte az elmúlt időszak történéseit. A kiábrándulások és a mohóságok felsorolása mellett mindhárman meg tudtak abban állapodni, hogy az egyik legszebb filmcím - amely egyébként Milan Kundera azonos című regénye alapján készült - A lét elviselhetetlen könnyűsége.

A beszélgetés laptársunk a Nyugat.hu podcastje.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek