Szijjártó Péter és Nagy István válaszát várja a Párbeszéd a Fertő tóról

Mára egyértelművé vált, hogy nemcsak víz-, de pénz sincs a Fertő tó partján megkezdett beruházás befejezésére.

Jakál Adrienn, az ellenzéki párt soproni önkormányzati képviselője, elnökségi tagja Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a klímaváltozás egyre erősödő hatásai a Fertő tavat és természetes környezetét is egyre súlyosabban érintik: az egyre csökkenő csapadékmennyiség miatt szinte teljesen megszűnt a tó vízutánpótlása, így a tavalyi évhez képest 21 centiméterrel csökkent a vízszint.

„Hosszú évekre itt hagytak nekünk egy lezárt, ledózerolt partszakaszt, amelyet jelenleg is pénzért őriztetnek. Tönkretették az élővilágot, a felbecsülhetetlen természeti károk mellett pedig tönkretették a környék turizmusát, elvettek az emberektől egy békés, nyugodt, élettel teli zöld területet” – fogalmazott a politikus.

A Párbeszéd azt kérdezi Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől, valamint Nagy István agrárminisztertől, hogyan áll a Fertő tó vízutánpótlásának tervezése, a Fertő tó mellé építendő szálloda és üdülőkomplexum terveit miként befolyásolja a klímaváltozás miatt egyre alacsonyabb vízszint? Egyáltalán felmerült-e annak lehetősége, hogy a kormány végleg lemond a szállodaépítési céljáról, és helyreállítja a Fertő tó partjának eredeti állapotát?

„Nem egy újabb luxustervre van szükség, hanem olyan rekonstrukcióra, amelynek eredményeképpen az élővilág és az emberek is mielőbb visszakaphatják a területet” – fogalmazott posztjában a Párbeszéd politikusa.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek