Kötelező lesz kitenni a boltoknak a bejáratnál, hogy a kormánynak köszönhetők az akciók

Rendeletben határozták meg, hogyan kell kinézni a tájékoztatóknak.

A kormány 20 termékcsoportban tette kötelezővé, hogy az egymilliárd forintnál nagyobb árbevételű élelmiszerláncok legalább 10 százalékos akciókat hirdessenek. A kereskedők azt mondják: ez növeli a versenyt, de elemzők szerint nem biztos, hogy csökkenti az inflációt - írja az rtl.hu .

A részletszabályok már korábban megjelentek, pénteken este viszont kijött az a rendelet is, amely előírta, hogy milyen módon kell tájékoztatni a vásárlókat az akciókról – vette észre a Telex .

Az üzleteknek a vásárlók által használható összes bejáratnál ki kell tenniük az akciós termékekről szóló táblát, amely formai követelményeit, arculati elemeit és szövegét rendeletileg határozták meg. Mint látható, a kormány kék plakátjai köszönnek vissza mostantól a boltokban.

Bolti akciók, tájkékoztató tábla
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet