Nem boldog az osztrák kormány, hogy Magyarország elengedi az embercsempészeket a börtönből

Ellenintézkedéseket készítenek elő.

Egy kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a külföldi embercsempészek kiszabadulhassanak a rácsok mögül, a kötelezettségük mindössze annyi, hogy 72 órán belül hagyják el Magyarországot.

A szabaduló elítéltek között vannak, akik szervezett bűnözői csoportok tagjai. A magyar állam még azt se nagyon ellenőrzi, hogy a külföldi bűnözők valóban elhagyják-e az országot, visszatérnek-e anyaországukba, letölteni-e a büntetést.

A hvg.hu friss osztrák lapszemléjéből kiderül, hogy az intézkedés kiverte a biztosítékot az osztrák sógoroknál.

Gerhard Karner, osztrák belügyminiszter például arra utasította a tárca illetékesét, hogy haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a magyar társszervekkel és készítse elő a szükséges ellenintézkedéseket.

Az osztrák fél úgy látja, hogy a magyar eljárás a szervezett bűnözés érintett tagjainak kedvez, noha ezek az elítéltek emberéleteket veszélyeztettek és veszélyeztethetnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek