Csak a szokásos: amikor a leginkább szükség lenne rá leállt az Ügyfélkapu

Ma van az SZJA bevallás benyújtási határideje.

„2023.05.22-én van az SZJA bevallás benyújtási határideje. Ezen a napon már délutántól folyamatosan szakadozott az adatkapcsolat a NAV rendszereivel, majd nagyjából este fél nyolctól a Központi Azonosítási Ügynök nem volt elérhető, így egyetlen kormányzati rendszerbe se lehetett belépni” – áll a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közleményében, melyre a 444.hu hívta fel a figyelmet.

Este 9 órakor ugyanez volt a helyzet, minket ez a kép fogadott, amikor megpróbáltunk bejelentkezni:

Leállt az Ügyfélkapu
Nyugat.hu

A kormányrendelet szerint mindenesetre az ESZJA bevallási határideje automatikusan meghosszabbodik, ha legalább 4 órán át tartó üzemzavar akadályozta az elektronikus ügyintézést.

Ruszin Zsolt, az MKOE elnöke jelezte, hogy az ESZJA rendszer a mostani hiba mellett is több informatikai problémával küzd, nem képes elmenteni a megszerkesztett bevallást és hamis hibaüzeneteket ad válaszul, például azt írja a munkamenet közepén, hogy másik böngészőben meg van nyitva az oldal, ami nem igaz.

Szerinte a ma esedékes bevallások, így az ESZJA-bevallás határidejét is meg kellene hosszabbítani. Annál is inkább, mivel leállt az online számlák lekérdezése is.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek