Habony 5, Garancsi 10 milliárdos osztalékot tehet zsebre - Jól fialt a kaszinóbiznisz a NER-ben

Habony Árpád és Garancsi István is milliárdokkal gazdagodik péntekig, a kaszinók jól termeltek tavaly.

A legjobbkor vette át a miniszterelnök bizalmasa, Habony Árpád, a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf budapesti kaszinóbizniszt lefedő cégben lévő részesedését, mert így komoly összeget kaszálhat – írja a hvg.hu .

A Garinvest Projekt Zrt.-ben meglévő 32,94 százalékos üzletrészét vette át Habony. A cég annak a Las Vegas Casino Zrt.-nek a tulajdonosa, amely az öt budapesti kaszinót (Sofitel, Corvin, Atlantis, Tropicana, Atrium) és több online platformot 2056-ig koncessziós engedéllyel üzemeltető cégcsoportot tulajdonolja. A kaszinók a jegyzőkönyv szerint 20,4 milliárd forint osztalékot fizettek a Garinvestnek.

A Garinvest Projekt tulajdonosai úgy döntöttek, hogy összesen 15 milliárd forint felvehető osztalékként, amit a részvényeseknek június 2-ig kell kifizetni. Ez azt jelenti, hogy a fennálló tulajdoni arányok alapján ennek közel harmada, 5 milliárd forint Habony érdekeltségéhez kerül.

A cég másik tulajdonosa Garancsi István nagyvállalkozó – Orbán Viktor „kötélbarátja" –, neki 67,06 százalékos tulajdona van a zrt.-ben, így ő duplaannyi, azaz 10 milliárd forint osztalékot vehet fel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek