Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új világ kezdődik számukra

Életük egyik legfontosabb sms-ét kapták.
Hirdetés
Hirdetés

A csütörtök este vízválasztó volt azoknak a fiataloknak (és hozzátartozóiknak) életében, akik izgatottan várták, bejutottak-e az áhított felsőoktatási intézménybe. Sokan barátaikkal együtt, mások családi körben szurkoltak, jöjjön már meg az a bizonyos sms. Akiknek sikerült, pezsgőt bontottak, örömükben talán sírtak is, akik pedig negatív választ kaptak, valószínűleg újragondolják a folytatást. Akár így, akár úgy alakult, a mai naptól egy másik világ kezdődik számukra. Egyelőre elméletben, szeptembertől a gyakorlatban is. Néhány boldog fiatalt kérdeztem arról, milyen érzésekkel és tervekkel indulnak neki az új életnek.

Kovács Gergőt az ELTE szombathelyi programtervező informatikus szakára vették fel. Az sms megérkezéséig kicsit aggódott, hogy elég lesz-e a sikeres felvételihez a 367 pont, de végül még túl is teljesítette a 336-os ponthatárt. Gergő azt mondja: jó kedvvel, kíváncsian kezd majd neki a tanévnek, hiszen azt fogja tanulni, amit mindig is akart. Egyedül a matematikától tart egy kicsit. Bár a középiskolában remek felkészítő tanárai voltak, azok alapján, amiket a képzésről hallott, fél egy kicsit, és igyekszik erre fektetni a hangsúlyt a tanulásnál.

Kebelei Csaba a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karára nyert felvételt. Ő gazdaságinformatikus szeretne lenni.

- Leendő egyetemistaként úgy érzem, hogy az életem egy nagyon fontos szakaszát fogom megkezdeni szeptembertől. Rengeteg új kihívás vár rám, amiket szeretnék a lehető legjobban teljesíteni. Biztos vagyok benne, hogy olyan tudást sajátíthatok el a felsőoktatás keretein belül, amit később kamatoztathatok újabb kihívásoknál. A tudattal, hogy felvettek, kíváncsian és motiváltan várom az első félévet – válaszolta a mosolygós, szimpatikus Csaba.

Nem meglepő módon Vránich Katica is mosolyog, és láthatóan boldog, amikor sikeres felvételijéhez gratulálok. Ő a csütörtöki sms-ből tudta meg, hogy felvették az ELTE jogi karára. Azt meséli: megviselte az elmúlt néhány hónap a karantén miatt, miközben az érettségire kellett készülnie. Ettől függetlenül igyekezett mindent megtenni, és szerencsére meg is lett az eredménye. Nagyon várja már a szeptembert és a fővárosi egyetemista létet, hiszen - mivel rajong Budapestért - nem véletlenül jelentkezett éppen oda.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés