Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Toboroz a fegyház: "kalandorok kíméljenek!"

Már több mint háromszáz önéletrajzot adtak be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön várkerületi toborzóirodájába.
Hirdetés
Hirdetés

Folyamatosan fogadja az érdeklődőket a toborzó iroda, a kitelepülés állandónak tekinthető - válaszolta érdeklődésünkre a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztálya. Jövőbeli terveink közé tartozik – tették hozzá –, hogy a koronavírus járvány miatti korlátozások megszűnését követően kitelepülésekkel, toborzó napok megszervezésével, állásbörzéken való aktív részvétellel és a középiskolás végzős diákok bevonásával nemcsak a fegyház munkaerőgondjain segítenek, hanem bűnmegelőzési programjaiban is részt vesznek.

Sopronkőhidán nemrég adtak át egy új szárnyat, amivel enyhítenek a börtön zsúfoltságán. Ide is át kell csoportosítani az őrzőket, de egyébként is évek óta létszámgondokkal küzdött az intézmény. Ez azonban az elmúlt hónapokban sokat enyhült, sőt, megszűnni látszik.

A BVOP életpályamodellt ajánlj hivatásos dolgozóinak, akik iskolai végzettségüktől függően kaphatnak munkát. Aki a tizennyolcadik életévét betöltötte, és életkora a hivatásos szolgálat irányadó felső korhatáránál legalább tíz évvel kevesebb, jelentkezhet. Tiszthelyettesnél legalább középfokú, tisztnél felsőfokú iskolai végzettség az előírás. Egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság természetesen szintén szükséges, sőt, a nem kifogásolható életvitel is. A jelentkezőnek hozzá kell járulnia az ellenőrzésekhez, és el kell fogadnia egyes alapvető jogainak törvény szerinti korlátozását.

A toborzó irodába jelentkezni lehet hivatásos tiszthelyettesnek (minimum őrmester) 253-357 ezer forint közötti fizetésért középfokú iskolai végzettséggel. A hivatásos tisztek (minimum hadnagyi rangban) felsőfokú diplomával szintén keresettek, ők bruttó legalább 412 ezer forintos fizetésre számíthatnak. Az illetményen felül a munkatársak jogosultak évi bruttó 200 ezer forint cafeteriára, természetbeni ellátás keretében pedig éves szinten a hivatásos állomány tagjait ruhapénz illeti meg. A távolsági járatok bérlet összegéből 86 százalékot visszatérítenek és az autóval közlekedőnek is fizetnek benzinhozzájárulást. - A jó vagy kivételes minősítésű kollégáink éves szinten akár egyhavi illetmény összegének megfelelő teljesítmény-juttatásban is részesülhetnek. Ezt meghaladóan további tárgyjutalom elismerést kaphatnak - közölte még a BVOP, sőt, tették hozzá, egy év szolgálati idő után a továbbtanulást is támogatják.

A soproni toborzó iroda határozottan jól teljesít, ezt mutatják a számok: eddig 331 önéletrajzot fogadott be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, amelyből 113 főnek megkezdődött a felvételi eljárása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés