Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Torlódás a határon, sokan elkéshettek ma a munkából

Beindult az ellenőrzés, reggel nehéz volt az átjutás Auzstriába.
Hirdetés
Hirdetés

Hosszú sorok alakultak ki az osztrák-magyar határátkelőknél ma reggel, információink szerint különösen Sopronnál és a kőhidai kishatáron volt nagy a torlódás, de Ágfalvánál is állt a sor. Az osztrák hatóságok hétfőtől szigorítást vezetettek be a határellenőrzésekben.

Magyarországra ugyan nem vonatkoznak a beutazási korlátozások, de a határon ellenőrzik az autókat. A szigorítás azokra vonatkozik, akik a koronavírus-járvány szempontjából kockázatot jelentő 32 ország valamelyikéből kívánnak visszatérni Ausztriába. Nekik rendelkezniük kell egy 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-teszttel, ha nincs, karantént rendelnek el számukra és tesztet kell csináltatniuk.

A Sopronból és környékéről ingázók a hajnali órákban azzal szembesültek, hogy az osztrák kiskatonák mindenkit megállítanak egy papírral a kezükben: "hol voltál az elmúlt 10 napban?" Éjjel még munkáltatói igazolást is kértek. Főleg a reggeli órákban alakult ki emiatt hosszú sor Sopronnál, de Kópházánál például sok magyar rendszámú kocsinak csak intettek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés