Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A járvány és a karantén a politikában is nyomot hagyott

A képviselők is újratervezték a nyaralásukat.
Hirdetés
Hirdetés

A nyaralás bizonyos szempontból hasonlít a csokihoz. Nemcsak azért, mert rendkívül élvezetes és – jó esetben – pozitív érzelmek kísérik, hanem mert akkor is remek, ha külföldön vagy belföldön történik, ha tengerparton vagy hegyekben járunk, illetve ha édeskettesben, családdal vagy társasággal veszünk részt rajta. Nyaralni mindenki szeret, nyilván a politikusok is. Megkérdeztünk a soproni képviselőket, mennyi idejük van arra, hogy feltöltődjetek? Más-e ez a nyár számukra, mint a korábbiak? Hol jártak eddig, és terveznek-e további nyaralást?

- A járvány és a karantén a politikában is nyomott hagyott. A mostani nyár főleg az elmaradt találkozások és események pótlásáról szól. Idén hosszabb nyaralást nem tervezek, inkább egy-két napos túrázás az, ami lehetséges – felelte Jakál Adrienn, soproni önkormányzati képviselő, a Párbeszéd Győr-Moson-Soproni szervezetének megyei elnöke.

- Az idén a koronavírus miatt sajnos elmarad a tervezett családi nyaralásunk, a Baltikumban szerettünk volna az augusztusi hőség elől elmenekülni. Útközben pedig Sziléziában akartunk megállni, hiszen kocsival terveztük az utat, hogy a helyszínen bejárhassuk a tengerpartot – mondta dr. Brenner Koloman, az Országgyűlés alelnöke, a Jobbik soproni választókerületi elnöke.

- A bizonytalan utazási helyzet miatt ehelyett egyrészt rövidebb hazai pihenéseket tervezünk. Voltunk néhány napra már az Őrségben, ahol egy remek rönkházban szálltunk meg, a helyi termelőket és termékeket is végigkóstoltuk. Másrészt meglátogatjuk a németországi rokonokat, barátokat, Passautól Idsteinig: kikapcsolódunk, grillezünk, beszélgetünk a régen látott rokonsággal.

- A koronavírus-járvány miatt feleségemnek és nekem is részben itthon kellett maradnom és home office-ba dolgozni. A szabadságokat, mint sokaknak, feleségemnek is ki kellett venni, így csupán hat nap maradhatott bent az ünnepekre. Bár eleve nem engedhetünk meg magunknak hosszú és költséges nyaralásokat, most viszont a kevés szabadság sem teszi ezt lehetővé. A feltöltődést most a hétvégi egy-egy napos környékbeli kirándulások, szülőkhöz tett látogatások, és kislányunkkal való minél több közös program során valósítjuk meg – mesélte Simon Zoltán (DK) önkormányzati képviselő.

- Mint olyan sokan, idén mi is a Balatonra készülünk egy hétre, ezen kívül az unokánkkal való találkozások jelentik az igazi kikapcsolódást, na meg a kerti munkák és a ház körüli teendők – válaszolta Stöckert Tamás (Fidesz-KDNP). - Persze a képviselőséggel járó feladataim a nyáron sem szünetelnek: most szombaton avatjuk a Szent Borbála teret Brennbergbányán, aztán a búcsú, bányásznap és idén először a Sopron Zenél "helyi változata ", a JamBerg Piknik augusztus végén. Szóval, nem unatkozunk.

- Ebben az évben itthon nyaralunk. Elsődleges célpontunk Balatongyörök, mert a férjem családjának ott van egy retro nyaralója – mondta Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum képviselője. - Egy hetet már voltunk lent a legkisebb fiam barátaival, nagyon jól éreztük magunkat. Még egy hét adatik nekünk ezen a nyáron, mert a nyaralót be kell osztanunk a családtagok között. Hosszú hétvégéket tervezünk ezen kívül, szintén itthon, esetleg Ausztriában, de a határ közelsége miatt mi ezt a területet is itthonnak érezzük. A hétvégi célpontokat indulás előtt fogjuk eldönteni, de ez egyébként is jellemző ránk, ritkán tudjuk hónapokkal előbb, hogy mit fogunk csinálni.

Az idei nyári feltöltődésükről megkérdeztünk még négy másik politikust is, ám ők nem válaszoltak írásbeli megkeresésünkre. Valószínűleg nyaralnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés