Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az idős autós elütött egy még idősebb gyalogost

A zebrán átkelő gyalogos életét vesztette, az idén már nyolcvan éves sofőr börtönbüntetést is kaphat.
Hirdetés
Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 79 éves férfival szemben, aki az általa vezetett autóval tavaly októberben a zebrán elütött egy, az úttesten átkelő 81 éves gyalogost.

A baleset 2019 októberében a délutáni órákban következett be egy Mosonmagyaróvárhoz közeli településen, mikor a 81 éves sértett hölgy a zebrán szeretett volna átkelni az úttesten. Bár a 79 éves vádlott „csak” 37-38 km/h sebességgel haladt, mégis későn észlelte az átkelő gyalogost, és fékezés ellenére 29-30 km/h sebességgel elütötte a sértettet. A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházi kezelés során életét vesztette.

Az elkövető megszegte a KRESZ azon szakaszát, mely szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet fokozott óvatossággal kell megközelíteni, úgy hogy a jármű vezetője elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni.

A vádlott terhére rótt halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés - írja közleményében az ügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés