Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dr. Fábián Attila egyetemi tanárt bízzák meg a Soproni Egyetem vezetésével

Fokozatváltás a felsőoktatásban - a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának közleménye.
Hirdetés
Hirdetés

Ma délután tartottak Csányi Sándor vezetésével szenátusi ülést a Soproni Egyetemen. Az intézményt irányító alapítvány az alábbi közleményt juttatta el a sajtónak:

A „Fokozatváltás a felsőoktatásban” szakpolitikai stratégia célként határozza meg egyebek kö­zött a felsőoktatási intézményrendszer hatékonyságának, rugalmasságának fokozását, a piac­ori­entált működés, az önálló bevételtermelő képesség erősítését, a felsőoktatás és a piaci sze­rep­lők közötti tudástranszfer biztosítását, az innovatív magyar felső­okta­tás megteremtését.

En­­nek keretében a Soproni Egyetem, 2020. augusztus 1. napjától a Soproni Egyetemért Alapít­vány fenntartásában működik tovább - írja közleményében az alapítvány.

Az állam továbbra is finanszírozza az egyetem működését, a hallgatók továbbra is tanulhatnak álla­milag támogatott képzésekben és részesülhetnek ösztöndíjakban.

Kutatás, fejlesztés és innováció orientált, magas szakmai színvonalú egyetem kialakítását tűz­zük célul, melyben fenn­tartható, takarékos, és jó színvonalú infrastrukturális háttér biztosítja majd az oktatók, kutatók, dolgozók és hallgatók munkájához a megfelelő feltételeket.

2021. január 1-én csat­­lakozik az alapítványhoz az Erdé­sze­ti Tudományos Intézet és a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. amely valamennyi kar számára közös fejlődési lehetőséget biztosít majd, javítja az egyetem oktatási, kutatási poten­ciál­­ját és pá­lyá­za­ti eredményességét is. Az erdőgazdaságokkal és nemzeti parkokkal tervezett köz­vet­lenebb együttműködés a képzések gyakorlati megerősítését segíti. Az egyetem fejlődé­sében kulcsfontosságú az otthont adó várossal való közös gondolkodás és fej­lesz­tési stratégia kialakítása.

Az alapítvány kuratóriuma megköszöni Prof. Dr. Náhlik András rektor úr áldozatos munkáját és továbbra is számít az együttműködésére. Az egyetem vezetésével, 2020. augusztus 1-től, Prof. Dr. Fábián Attila egyetemi tanárt bízzuk meg.

Dr. Csányi Sándor, a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Prof. Dr. Náhlik András leköszönő rektor és Prof. Dr.
Soproni Egyetem
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés