Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tavasszal szellemvonatok jártak, de nyáron újra sínen a vasút

A koronavírus-krízis felére csökkentette az ÖBB vonatok kihasználtságát . Április-májusban a GYSEV-nél is ez volt a helyzet, de a nyári hónapok visszahozták az utasokat.
Hirdetés
Hirdetés

Szinte szellemvonatként közlekedtek a szerelvények tavasszal a karantén idején, a vasúti közlekedésben a felére csökkent az utaslétszám. Mára az ÖBB vonatain is jobb a helyzet, főleg a helyi közlekedésben. A távolsági szállításban viszont jelenleg a koronavírus járvány kitörése előtti forgalomnak csak a fele realizálódik - írja az ORF.

"Különösen egyes nemzetközi összeköttetések esetén érezzük erősen ezen a nyáron a nemzetközi turisták távollétét" - jellemezte a helyzetet az ÖBB szóvivője. Az osztrák vasúttársaságnál az éjszakai vonatok csak augusztusban kezdenek újra működni. Ettől sokat várnak a szakemberek, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy a járványveszély miatt az ügyfelek egy része inkább választja a vasútat, mint a repülőgépet.

Megkérdeztük a GYSEV-et is a személyszállítás adatairól. Rázó László szóvivő elmondta, április-május volt a mélypont, akkor felére esett vissza a forgalom, a nyári hónapokban azonban visszatértek az utasok a vonatokra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés