Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nóra imád versenyezni és szeret győzni

A tanulmányaiban sikeres soproni lány elárulta a jó helyesírás titkát: sokat kell olvasni...
Hirdetés
Hirdetés

A Soproni Széchenyi István Gimnázium tehetséges diákja, Gögh Nóra évek óta indul tanulmányi versenyeken, és gyakran végez előkelő helyen.

Gögh Nóra

Idén még az OKTV-k sem úgy sikerültek, ahogy más években, hiszen a járványveszély miatt a döntők elmaradtak, a résztvevőket az addigi fordulók eredményei alapján rangsorolták. Márpedig a vérbeli és tapasztalt versenyzők a döntők izgalmában tudnak igazán helytállni és javítani. A Soproni Széchenyi István Gimnázium tehetséges diákja, Gögh Nóra így is elmondhatja magáról, hogy az ország harmincadik legjobb angolosa és hetedik legjobbja magyar nyelvből. Egy ilyen eredményért is jár a dicséret, nemhogy kettőért, ráadásul Nóra még a Kutató Diákok Egyesületének „TUDOK” esszépályázatán is különdíjat érdemelt.

- Elsős korom óta járok versenyekre, korábban még matekból is mentem - mondja a szeptemberben a tizenkettedik évfolyamot kezdő Nóra. Ő is tudja, mi is bevallhatjuk, hogy gyönyörű nyelvünk nyelvtana nem könnyű tudomány, de a széchenyis diáknak mégis könnyen megy.

- Mindig jó voltam helyesírásból, amiben nyilván nagy szerepe volt a tanáraimnak is. Ezúton is köszönöm Horváth Violetta magyartanárnőmnek és Szikra Andrea angoltanárnőmnek, hogy segítették a felkészülésemet - üzeni Nóra.

A tanulmányaiban sikeres lány egyébként elárulta a jó helyesírás titkát: sokat kell olvasni...

- Az ember szeme előtt, ha sokat olvas, megjelenik a sokszor látott szó, helyesen. De ez igaz nálam az angol nyelvre is: először csak szavakat értettem, amikor angol nyelvű könyvet olvastam, aztán szinte maguktól rögzültek közben a nyelvtani szabályok is - magyarázza Gögh Nóra.

A Széchenyi Gimnázium végzős évfolyamába lépő diák szinte minden tantárgyból a legjobbak között van, talán éppen ezért nehezen dönti el, milyen területen folytassa tanulmányait.

- Még van fél évem a döntésig. Tavaly a biológia faktot vettem fel, mert az a legvalószínűbb, hogy a biológus pályát választom, vagy pszichológiára jelentkezek. Sok minden érdekel, talán az emberi viselkedés a legjobban - zárta a tehetséges fiatal.

Nóra saját tervezésű rajza egy jeligés pályázatához.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés