Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyomirtóval próbálták orvosolni a helyzetet

A jereváni járdamizéria folytatódik.
Hirdetés
Hirdetés

Három héttel ezelőtt olvasóink kérésére megpróbáltunk utánajárni, vajon miért "édes" az egyik járda, és miért "mostoha" a tőle néhány méterre található.

Járdamizéria a Jerevánon című írásunkban akkor arról írtunk, hogy Sopronban, a lakótelep legelején az U-alakú gyalogjáró bal oldalán keresztbe szabdalt, kopott szürke szakaszon kell menniük az ott lakóknak, a hozzájuk érkező vendégeknek, az arra sétálóknak. Beszámoltunk arról is, hogy a hepehupás, helyenként balesetveszélyes járdaszakaszt egy negyven éve ott élő, nyugdíjas hölgy szerint legalább harminc éve nem újították fel. Babakocsival és kerékpárral szinte lehetetlen közlekedni rajta, s télen a havat sem tolják le, mert a gyalogjáró rossz állapota miatt a hótoló is elakadna.

Ilyen volt...
Enyugat.hu

A Teleki Pál utcai társasházakban élők bosszankodnak, és nem értik, miért nem lehetett ezt a szakaszt is felújítani, mint a tőle néhány méterre lévőt. A jobb oldalon ugyanis sima felszínű, a közelmúltban helyrehozott, minőségi gyalogjáró hirdeti, hogy van megoldás!

Írásunkhoz fotókat is mellékeltünk, amelyeken jól látható, hogy a repedésekből élénkzöld növényzet burjánzik, s a természet visszaveszi azt, ami az övé…

Ma újabb – szomorú – fordulat állt be a történetbe. Ahelyett, hogy pozitív irányba változott volna a mostoha gyalogjáró sorsa, valaki vagy valakik gyomirtóval leöntötték a burjánzó növényzetet, amely mostantól még gyászosabb képet mutat.

Ezúttal is mellékelünk képeket, amelyeken egyértelmű, hogy a járda jobb oldalán a fű továbbra is élénkzöld. Vajon ki gondolta azt, hogy ily módon orvosolhatja a helyzetet?

A gyomirtó kiölte a gazt, de a járda ettől nem lett se szebb, se jobb...
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés