Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összefogott Harka a család nélkül élő gyerekekért

Egyszerű ötletből nőtte ki magát az egész települést megmozgató jótékonyság Harkán. A lakóotthonban élő gyerekeket támogatják.
Hirdetés
Hirdetés

Németh Róbert alpolgármester és Nagy Erika edző hozott létre Harkán egy akadálypályát, ami a spartan versenyek kihívásaira hajazva a szabadban mozgást teszti lehetővé a környék lakóinak. Amikor megnyitották, csavartak egyet a dolgon.

- Már régi terv volt egy sokakat megmozgató sportrendezvény, így összekötöttük a dolgokat. Jótékonysági akadályfutást hirdettünk, a jelképes nevezési díjakat pedig a lakóotthonnak ajánlottuk fel. Jól sikerült a verseny is, de a harkaiak és a környékbeliek óriási nagyvonalúságról tettek tanubizonyságot; a nevezési díjak mellett ugyanis rengeteg felajánlás is érkezett. Összesen 350 ezer forint gyűlt össze és a történetnek még nincs vége! - meséli lelkesen Németh Róbert.

Németh Róbert alpolgármester

Az összegből sportszereket, sportruházatot, játékokat, még egy nagy trambulint is vásároltak a harkai lakóotthonban élő nyolc gyermeknek. Amikor az alpolgármester személyesen vitte el az ajándékokat a házba, rájött: lenne még tennivaló.

- Láttam, hogy egy festés nagyon ráférne már a szobákra, így támogatókat és csatlakozókat kerestem egy tisztasági festés megvalósítására. Szinte órák alatt összeállt a csapat. Van aki anyaggal, más a munkájával, szakértelmével, szabadidejével segít. Most ott tartunk, hogy nemcsak kifestünk, ki is takarítunk és csinosítjuk is a gyerekek otthonát. Újabb és újabb harkaiak csatlakoznak; van, aki ágyneműt varr, más a kert rendbetételét vállalta, főznek azoknak, akik dolgozni fognak, bevásárolnak. Nagyon jó érzés, hogy ennyien összefogtunk... Sőt, most már nemcsak Harkáról, a környékről és Sopronból is csatlakoznak - mondja azt alpolgármester, akit újabb és újabb feladatokra serkent a siker.

Augusztus 22-ére tervezik a nagy napot, amikor Harkán újjávarázsolják az állami nevelt gyermekek otthonát. Hogy otthon érezhessék magukat...

A harkai verseny minden a gyerekekért történt.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés