Megtört a jég - Brüsszel 1 milliárd eurónyi uniós forrás utalását engedélyezi Magyarországnak

Az első részlet már februárban megérkezhet.

Csütörtök délelőtt az Európai Bizottság jóváhagyta a kormány augusztusban beadott módosítását a helyreállítási és ellenállóképességi eszközre, így mintegy 1 milliárd eurónyi uniós előleg érkezhet Magyarországnak a RePowerEU program fejlesztéseire – írta meg a Portfolio. A kormány egyébként a módosítás benyújtásakor 3,9 milliárd eurónyi hitelrészt és 0,7 milliárd eurónyi vissza nem térítendő támogatást igényelt.

A mintegy 1 milliárd eurós előleg kifizetése csak akkor kezdődhet meg, ha az uniós pénzügyminiszterek is jóváhagyják az Európai Bizottság javaslatát. A Tanácsban az ülést december 8-9-én tartják – utána mintegy 60 napon belül folyósíthatják a pénzeket. A lap úgy tudja, az első 10 százalékos (460 millió eurós részlet) már akár februárban jöhet, a második inkább a jövő év végére várható.

A teljes, 4,6 milliárd eurós programhoz még teljesíteni kell az RRF szupermérföldköveket.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek