Így néz most ki a Reszkessetek betörők háza, ami a valóságban is ott van, ahol a filmben

Mostani lakója rejtőzködő életet él, de az épületről sok mindent lehet tudni. Az árát is.

Az Igazából szerelem vígjátékot leszámítva nincs karácsonyibb film, mint a Reszkessek betörők . Bizonyára idén is milliónyi család képernyőjén tűnik fel Kevin . Az őt alakító Macaulay Culkin még az ünnepek előtt kapott csillagot a hollywoodi hírességek sétányán, az eseményen filmbeli anyukája, Catherine O'Hara színésznő mondott beszédet.

Magyarországon a trilógiát idén a TV2 tűzte műsorra karácsonykor, minden ünnepnapra jut egy-egy rész.

A történetet már kívülről tudjuk, ahogy a színészek későbbi sorsát is, épp ideje, hogy megismerjük a legendás házat is.

Az épület pontosan ott van, ahol a film játszódik: Chicago egyik külvárosában. Aki beüti a címet (671 Lincoln Ave, Winnetka, Illinois) a Google-ba, meg is találja a helyszínt. A Street View kamerás autója nem ment ugyan be ebbe a kis utcába (csak a szomszédosba), de számos felhasználói fotó készült az épületről.

Az 500 négyzetméteres, 10 hálószobás, 6 fürdőszobás ház valamikor az 1920-as években épült, az ingatlanszakértők szerint 2,3 millió dollár (kb. 800 millió forint) körül van a piaci értéke.

A ház néhány évvel ezelőtt egyetlen éjszakára nyílt meg a látogatók előtt, akkor a házigazda nem más, mint Buzz, Kevin bátyja volt.

Azt is lehet tudni, hogy az ingatlan utoljára 2012-ben cserélt gazdát 1 millió 585 ezer dollárért, de az új tulajdonos nem fedte fel kilétét a nyilvánosság előtt.

A film népszerűségét mutatja, hogy bár nem látogatható, ma is tömegek keresik fel a látványosságot, amely a forgatás közben lakott volt. A lakók a második emeleten húzták meg magukat, amíg a filmesek dolgoztak.

Azt már kevesebben tudják, hogy a belső jeleneteket nem itt forgatták - a helyiségek kicsik voltak a stábnak -, hanem egy közeli középiskolában, amely akkor üresen állt. Annak tágas a tornateremben építették fel díszleteket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű