Varga Judit is hozzájárult az aláírásával ahhoz, hogy a pedofil igazgató bűnsegédje kegyelmet kapjon

A köztársasági elnök és a kormány is a mély hallgatást választotta az ügyben.

Varga Judit, ha akarta volna, megakadályozhatta volna, hogy K. Endre elnöki kegyelmet kapjon Novák Katalintól - hívta fel a figyelmet a 444.hu . A kegyelmi kérvények ugyanis az igazságügyi minisztériumhoz futnak be, azt az igazságügyminiszter terjeszti be, majd az államfő döntésének megszületése után ellenjegyezi a döntést. A lap emlékeztet, hogy volt arra példa, amikor az igazságügyminiszter nem írta alá az államfői kegyelmet: így tett Dávid Ibolya az Agrobank egykori börtönviselt vezetője, Kunos Péter ügyében.

A kegyelemről szóló döntés április 27-én, a pápalátogatás előtti napokban született, amikor még Varga Judit volt a tárca vezetője.

Ezt egyébként Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász is megerősítette az RTL-nek nyilatkozva. A csatorna arról is beszámolt, hogy sem a köztársasági elnök, sem a kormány nem válaszolt nekik, hogy miért engedték szabadon a férfit, aki fedezni próbálta a pedofil exigazgatót. Az ellenzék aláírásgyűjtésbe kezd Novák Katalin lemondása érdekében, és tüntetést is szerveznek a Sándor-palota és a Belügyminisztérium elé.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet