Szerdán sztrájk lesz a Lufthansánál, a Budapest-Frankfurt és Budapest-München járatokat már törölték

A szerdai járatok 90 százaléka is kieshet, a légitársaság becslése szerint a járattörlések nagyjából 100 ezer utast érinthetnek.

Járatokat töröl szerdán a Lufthansa légitársaság a földi személyzetének munkabeszüntetése miatt, a repülőtereken ezért nem lesz lehetőség a jegyek átfoglalására.

„A sztrájk miatt az átfoglalási pultok sajnos nem lesznek feltöltve” – figyelmeztetett a német légitársaság. A jegyek átfoglalására a lufthansa.com oldalon, a mobilalkalmazásban és a szolgáltatóközpontban lesz lehetőség. Emellett a belföldi németországi járatokra szóló jegyeket vasúti utazásra szóló voucherekre is át lehet váltani ingyenesen.

A Verdi szakszervezet a folyamatban lévő bértárgyalásokkal kapcsolatban munkabeszüntetésre szólította fel a Lufthansa Csoport nagyjából 25 ezer alkalmazottat számláló földi személyzetét. A Lufthansa Csoport a Deutsche Lufthansa légitársaságot, a Lufthansa Technik karbantartó céget és a Lufthansa Cargo légi fuvarozó társaságot foglalja magában.

A figyelmeztető sztrájk helyi idő szerint szerdán reggel 4 órakor veszi kezdetét és csütörtök reggel 7 óra 10 perckor ér véget. A sztrájk Frankfurt, München, Hamburg, Berlin és Düsseldorf repülőtereit érinti. A Lufthansa becslése szerint a munkabeszüntetés miatt szerdai járatainak 80-90 százalékát törölheti, ami nagyjából 100 ezer utast érinthet.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek