Elítélte a pedofíliát, de kiállt Novák Katalin döntése mellett a Nagycsaládosok Országos Egyesületének vezetője

Az eredeti posztból törölte az utolsó mondatot.

„A NOE az 1987-es megalakulása óta változatlan értékek mentén működik, amelynek a család és a gyermekek feltétlen tisztelete az alapja. A 2020-ban kiadott állásfoglalásunk ma is ugyanúgy érvényes.Nagycsaládosként és ötgyermekes édesanyaként a pedofília minden formáját elutasítom. Elnök Asszony kegyelmi döntését tiszteletben tartjuk” - írta az eredeti posztban Kardosné Gyurkó Kata, Nagycsaládosok Országos Egyesületének vezetője. Nem sokkal később törölte az utolsó mondatot – szúrta ki a 444.

Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatóját fedező bűntársnak.

Az országos botrányt kiváltó kegyelmi döntést a család és a gyerekek védelmét hirdető köztársasági elnök a pápa látogatásakor adta titokban. Azóta az ügyben már megszólalt Novák Katalin tanácsadója, Kocsis Máté, Varga Judit exférje, és az elemzők elemzője, Deák Dániel is.

Donáth Anna felszólította Novák tanácsadóit, hogy ne maradjanak csendben Donáth Anna, a Momentum elnöke pedig nyílt levelet írt Novák Katalin tanácsadóinak, többek között: Balog Zoltánnak, Lackfi Jánosnak, Gundel Takács Gábornak, Vizi E. Szilveszternek, Szörényi Leventének.

„Arra kérem Önöket, hogy ne maradjanak csendben: álljanak ki Önök is a pedofil bűnöző és bűntársa áldozataiért! Közéleti személyiségekként mindannyian felelősök vagyunk megszólalni ebben az ügyben. Muszáj ebben a helyzetben felülemelkednünk a pártpolitikán, és közösen kiállni az áldozatok mellett, a pedofília mentegetése ellen. Számítok morális ítélőképességükre és bízom benne, hogy nem maradnak csendben.”

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek