Putyin soha nem beszélt Orbánnal Kárpátalja átengedéséről, bár megértené, ha lennének ilyen igényei

Szerinte Magyarország területi igénye, ha nem is igazolható jogilag, de legalábbis érthető.

Csütörtökön este bemutatták Tucker Carlson interjúját Vlagyimir Putyinnal, amelyet az összeesküvés-elméletekkel szimpatizáló altright világ ikonja Moszkvában készített az orosz elnökkel - írja a Telex .

Az interjú sok újat nem nem hozott, egyetlen kivétellel, jelesül: Putyin szerint a magyar kisebbség vágyik a Magyarországgal való egyesülésre, és Magyarország területi igénye, ha nem is igazolható jogilag, de „legalábbis érthető” . Állítása szerint azonban Kárpátalja esetleges visszaadásáról sosem beszélt Orbánnal.

Elmondta viszont a egyebek mellett megint, hogy szerinte Ukrajna mesterséges állam, ahol most náci nézetek uralkodnak és aminek a területe történelmileg jogosan Oroszországhoz tartozik.

Ragaszkodott hozzá, hogy a háborút a Nyugat provokálta ki, elsősorban az Egyesült Államok. Felhívta a figyelmet, hogy ha Amerika nem küldene fegyvert, a háborúnak hetek alatt vége lenne, a NATO bővítése pedig kezdetektől Oroszországra nehezedő nyomásgyakorlás volt.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek