Oroszországot bátorítaná Trump, támadja meg azokat a NATO-országokat, akik nem fizetnek

A Fehér Ház reagált Trump kijelentéseire: „elborzasztónak és megdöbbentőnek” nevezték a volt elnök szavait.

Donald Trump volt amerikai elnök egy szombati eseményen azzal kampányolt, hogy „ösztönözni” fogja Oroszországot, hogy támadjon meg minden olyan NATO-tagállamot, amely a nyugati katonai szövetség részeként nem fizeti számláit - írja a BBC nyomán a 444 .

Trump, aki jelenleg is a legesélyesebb republikánus elnökjelölt-aspiráns, beszédében azt állította, hogy egy NATO-találkozón az egyik tagállam vezetőjével (nem mondta meg, kiről van szó) közölte: az USA az ő elnökségével nem véd meg olyan országokat, akik nem fizetnek eleget, és bátorítani fogja Oroszországot, hogy „azt csináljon, amit csak akar”.

Trump előszeretettel lovagol azon, ki mennyit fizet be: 2014-ben, miután Oroszország annektálta a Krím-félszigetet, a NATO tagállamai megállapodtak abban, hogy 2024-re GDP-jük 2 százalékát védelmi kiadásokra fordítják. A Fehér Ház reagált Trump kijelentéseire: „elborzasztónak és megdöbbentőnek” nevezték a volt elnök szavait.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek